Can I specify the VR NetSight uses to pull backups off a switch?

  • 1
  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
  • Answered
I have a customer who has multiple switches that do not use Vr-default at all. We are trying to use NetSight to backup his network but they are failing because of the the vr architecture.

Any thoughts??
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 6,274 Points 5k badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 1
  • 1
Photo of Patrick Voss

Patrick Voss, Alum

  • 11,574 Points 10k badge 2x thumb
There is a way to change the command Netsight sends to the switch to match the correct VR. I believe this article should help you:

XOS Switches fail to archive with Inventory Manager

Hope this helps!
Photo of Balaji

Balaji, Employee

  • 776 Points 500 badge 2x thumb
David, 

1) Login to Inventory Manager
2) Click on a Device on the left and select image information. 
3) In the Image Information and in the MIB and Scrip overrides column select script
4) And then click view to view the script.
5) copy the script to a notepad and at the bottom of the script change the VR to VR-Architecture and save the file in .txt file. 
6)Now place this file in the Installation folder \ExtremeNetworks\NetSight\appdata\InventoryMgr\properties\devicefiles

7) Restart inventory manager and you should be able to select the new script to backup
(Edited)
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 6,274 Points 5k badge 2x thumb
Balaji,

On line 5 you say to change the VR to Vr-Architecture. I wanted to clarify that you are saying to change it to the desired VR based on my architecture.

Thanks,  
Photo of Balaji

Balaji, Employee

  • 776 Points 500 badge 2x thumb
That is correct. I thought for some reason the VR you are using is called VR-Architecture. 
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 6,274 Points 5k badge 2x thumb
Great glad we got it figured out.

Thanks for the help
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 6,274 Points 5k badge 2x thumb
This is not working for me.
I am running and testing with NetSight 7, though my customer has 6.*.*. could this be why my test is failing?

I copied the script edited it and pushed it back  to the server but I do not see it in the list of scripts to use.

The same issue is true for pushing firmware.
Photo of Brad Parker

Brad Parker, Technical Support Engineer

  • 3,420 Points 3k badge 2x thumb
This may be a silly question, and I apologize for asking it, but after selecting the VR-Mgmt scripts for both Firmware Download MIB and Configuration MIB, did you click Save on the right hand side? When looking at it myself, I didn't see it immediately.
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 6,274 Points 5k badge 2x thumb
Yes I got that.

I did not change the name of the script though. I thought it would edit the script but that was not the case.

Thanks,
Photo of Brad Parker

Brad Parker, Technical Support Engineer

  • 3,420 Points 3k badge 2x thumb
David,

Are you using VR-Mgmt or are you using a custom made VR?
Photo of David Coglianese

David Coglianese, Embassador

  • 6,274 Points 5k badge 2x thumb
It is a custom VR. When reading Balaji's post the first time I thought he was indicating a wild card but after some testing I now believe that is not the case.
I am hoping all the customers devices that are failing are using the same VR otherwise this will require multiple custom scripts. 

Thanks,