enable radio1 and radio2 at access point connect to c5210 controller but i cannot see ssid at my mobile

  • 0
  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Solved
enable radio1 and radio2 at access point connect to c5210 controller but i cannot see ssid at my mobile
Photo of Mikaeil Beigpour

Mikaeil Beigpour

  • 550 Points 500 badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
There are not enough information to help you - for example I'd answer "turn on the Wifi adapter on the phone".

I don't want to be rude but I think the main problem is that you never installed a Extreme WLAN Controller.
My advice is to either book some training on the product or get a partner involved to do the installation for you and give you some workshop about the basics of the system,
Photo of Mikaeil Beigpour

Mikaeil Beigpour

  • 550 Points 500 badge 2x thumb
i turn on the Wifi adapter on the phone but donot see signal of wireless
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
That was just an example, with no experience with the product there could be 100 different things that you've missed during the configuration.

As I've mentioned my advice is to attend a training or pay someone with experience to install it for you.
Photo of Gareth Mitchell

Gareth Mitchell, Extreme Escalation Support Engineer

  • 5,690 Points 5k badge 2x thumb
Hello Mikaeil

As Ron stated there are many reasons this could be happening.  Did you create a topology, wlan service and VNS and assign it to the AP radios?

https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/How_To/How-to-create-a-Wireless-Service-on-the-IdentiFi-appliance

-Gareth
Photo of Mikaeil Beigpour

Mikaeil Beigpour

  • 550 Points 500 badge 2x thumb
please can help me step by step to create a topology, wlan service and VNS and assign it to the AP radios
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
download the user guide from the extranet...

https://extranet.extremenetworks.com/downloads/Pages/WirelessControllers.aspx

Go to Documentation > Wireless Software Guide > 
Photo of Mikaeil Beigpour

Mikaeil Beigpour

  • 550 Points 500 badge 2x thumb
i create a topology, wlan service and VNS and assign it to the AP radios but cannot see wireless signal.
Photo of Scott Whall

Scott Whall, Employee

  • 548 Points 500 badge 2x thumb
Hello Mikaeil - 

Have you engaged our GTAC organization for this problem?  Also, you mention the controller, but I do not see what type of Access Point you are using - can you please provide this information?  If it is an external Access Point, you need to assign an antenna type to it.  If it is an internal Access Point, we will need to see more information from your setup (Wireless appliance Tech Support and Access Point trace logs).

https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/How_To/How-to-Collect-a-Tech-Support-File-From-a-...

https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/How_To/How-to-Collect-Access-Point-Logging-Inform...
Photo of Umut Aydin

Umut Aydin, Escalation Support Engineer

  • 2,300 Points 2k badge 2x thumb
A guess...If you have a AP with antennas ...you need choose the antenne types in the config before you can enable the radios otherwise the SSID will not transmitted. It will remain disabled.
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 50,114 Points 50k badge 2x thumb
Looks like that the AP has no tunnel to the controller...
https://community.extremenetworks.com/extreme/topics/topology-error-inactive-topology