cancel
Showing results forΒ 
Search instead forΒ 
Did you mean:Β 

Summit X450e alternate stacking ports not working

Summit X450e alternate stacking ports not working

Micha_Wali
New Contributor
We have some Summit X450e equipped with XGM2-2BT Cards. Noe we want to reorganise the stack (4Switches) and distribute it over two rooms (2+2). So I'll try to use one of the 10GBase T Ports for Stacking....
I configured the according Port with
configure stacking-support stack-ports 1 selection alternate or on the other Switch of the pair with
configure stacking-support stack-ports 2 selection alternateI connected the alternate ports with a short cat6 cable, but with show stacking i only see the two switches connected with the normal stacking cable.
I've also reset 4 of our switches to factory default (unconfigure switch all) to checkif it is working when I rebuild the stack from scratch, but no success......
10G Ports, not configured as Stack port are working.
Do I miss something? Where is the error? Do I miss something
Perhaps someone can help me, to get this running.
Regards Micha

9 REPLIES 9

Micha_Wali
New Contributor
Hi Sushruth,
I've to create this setup from scratch (I've tested some other things now and build the stack with the normal ports) but I'll search the log when I'm at this point ο˜‰ You've some hints about what messages I should search?
Regards Micha

Sushruth_Sathya
Extreme Employee
Hi Micha,

You are correct, thanks for pointing that out. Do you see anything in the "show log"?

Micha_Wali
New Contributor
Hi,
you're right,
X450e-48p.1 # show stacking-support
Stack Available Ports
Port Native Alternate Configured Current
----- ----------------- ---------- ----------
1 Yes 49 * Alternate Alternate
2 Yes * 50 Native Native
stacking-support: Disabled N/A but

X450e-48p.1 # enable stacking-support
^
%% Invalid input detected at '^' marker. I've tried this before ο˜‰ and after some searching I've found somewhere in the knowledgebase, that this is normal on switches with integrated stacking ports (https://gtacknowledge.extremenetworks.com/articles/Q_A/enable-stacking-support-command-does-not-exis...)........ But this was also my first approach.
Hope you can help me further.
Micha

Sushruth_Sathya
Extreme Employee
Can you share the "show stacking-support" output from the switch? I suspect stacking-support is not enabled in which case "enable stacking-support" should help.

Micha_Wali
New Contributor
Ok, tried more, but still no success.....
Taking two switches and configured all Stacking Ports for using 10G Ports on both switches. Linked together via CAT6 Cables still no success......
Is there a trick to get this working?
Or is the XGM2-2BT Card not useable for stacking (although it is mentioned in the stacking documentation)?
Or do we need to do a firmwareupgrade on the cards? (The cards were added later to the switches)
Please help......
Micha
GTM-P2G8KFN