Slot-1: Login failed through SNMPv3 - wrong digest

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
  • Answered
I swapped out a switch in my stack and now i am seeing this error message in the logs. I cannot find anything online for this specific log. Does anyone know what this means? The service thats trying to run snmp queries has always been able to before i replaced the switch.
Photo of Darren Saliva

Darren Saliva

  • 662 Points 500 badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 0
  • 1
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 47,528 Points 20k badge 2x thumb
(Edited)
Photo of Thomas, Ken

Thomas, Ken, Alum

  • 4,368 Points 4k badge 2x thumb
Thanks Ron for pointing to the new improved search on the extreme networks corporate site, that does have the ability to filter for knowledge and community (The Hub) sources.

Darren, does Ron's search link work ok for you? should take you to the extreme networks search page with a search for "Login failed through SNMPv3 not in life time" with Knowledge and Community filters selected. There are a handful of knowledge articles found, one looks like it might be helpful. Let us know if the search works for you!

We hope to soon have an even better search in the new support portal more which is in beta right now.
Photo of Darren Saliva

Darren Saliva

  • 662 Points 500 badge 2x thumb
I saw the not in lifetime article but my error says wrong digest. Is that mentioned in that article?
Photo of Thomas, Ken

Thomas, Ken, Alum

  • 4,368 Points 4k badge 2x thumb
I don't see any existing article with the wrong digest error message related to SNMPv3. Hopefully some of the experts will chime in on this error and help get it resolved
Photo of Ronald Dvorak

Ronald Dvorak, Embassador

  • 47,254 Points 20k badge 2x thumb
Sorry my bad - I've messed up the search - there are no articles with "wrong digest"
Photo of Prashanth KG

Prashanth KG, Employee

  • 5,300 Points 5k badge 2x thumb
Hi Darren,

Please share more information about the stack: 

- Are you using any server with IPv6 interface to poll the switch? 
- The switch which is swapped, was it replaced as a master node in the stack? 
- What is the Software version running in the switch and the hardware used? 

Looking forward to the requested information. Thanks in advance. 
Photo of Darren Saliva

Darren Saliva

  • 662 Points 500 badge 2x thumb
The stack is a 2 switch stack

No IPv6

The new switch is now the master

15.5.3.4 patch1-6
Photo of M.Nees

M.Nees, Embassador

  • 9,264 Points 5k badge 2x thumb
Some error with X440-G2 V21.1.1.4 and Netsight V7.0.6.

Any solution since thread startup ?
Photo of Bob Maheu

Bob Maheu, Employee

  • 1,040 Points 1k badge 2x thumb
Hello,

Most likely there is an issue with the authentication piece of the SNMPv3 config.  Make sure that the correct type (MD5/SHA) and password is being used.

You can try removing and adding your 'configure snmpv3 add user' line back into the config.  Also check the 'configure snmpv3 add access' for the correct sec-level,
Photo of M.Nees

M.Nees, Embassador

  • 9,264 Points 5k badge 2x thumb
Hi Bob,

i opened a case in October 2016 -  01254530 (and this case is still open).

If you want to support me, have a look.

Thanks.


Regards